De winkel

Voor dit bijzondere initiatief waar we bijzonder fier op zijn, maken we graag een apart rubriekje aan.

Hoe is die ontstaan?

Er is reeds lang vraag naar kledij,vooral voor gezinnen met kinderen en asielzoekers. Sinds onze eerste samenkomsten in de Sint-Vincentiusschool hebben wij een hoekje voorzien waar we tweedehandskleding aanboden aan onze gezinnen.

Toen we echter gebruik konden maken van de oude vleugel van het woonzorgcentrum hebben we onze kledij ondergebracht in de leegstaande kamertjes, wat zeer aantrekkelijk was voor de bezoekers! We hadden er een boetiek waar de mooiste zaken aangeboden werden aan 50 cent, kinderkledij aan 20 cent en voor de baby’s aan 10 cent. Daarnaast rekken met gratis spullen, huisraad, klein meubilair,  enz…

Toen we in de loop van 2019 het nieuws kregen dat we deze ruimtes moesten verlaten zaten we even in zak en as.

Gelukkig zag het nieuwe stadsbestuur van Deinze in dat deze service heel waardevol is voor mensen met een beperkt inkomen, en hebben ze twee winkeltjes voorzien in ons nieuw ontmoetingslokaal!

Wat vind je er zo al?

Door de beperkte stockeringsruimte zijn we gestopt met de verdeling van huisraad en klein meubilair en hebben we ons toegelegd op GOEDE, EIGENTIJDSE kledij, schoenen en accessoires zoals handtassen, juweeltjes, zonnebrillen…

De prijzen in onze winkeltjes zijn dezelfde gebleven, maar beperkt tot 4 stuks per gezinslid en 1 accessoire per bezoek.

Daarnaast hebben we nog steeds onze rekken met gratis kledij. Lakens en handdoeken zijn te verkrijgen op aanvraag.

We verzamelen ook schoolgerief die we tijdens de extraatjes van augustus aanbieden en degelijk speelgoed om de kinderen net voor de zomervakantie, rond Sinterklaas en rond hun verjaardag te verwennen.

Wanneer is de winkel open?

Leden van de Zonnebloem kunnen tijdens onze activiteiten (dat is één keer per maand) of op afspraak onze winkeltjes bezoeken. Ook het Sociaal Huis Nevele kan mensen doorsturen om kledij uit te kiezen.

Gratis kledij voor groot en klein.
Boetiek voor dames en heren, nieuw en tweedehands.

Wegens de Corona veiligheidsvoorschriften zijn de winkeltjes slechts open op afspraak. Het dragen van een mondmasker en ontsmetten van de handen is verplicht